“Die perfecte match maken tussen bedrijf en kandidaat, daar krijg ik energie van”

Collega's vertellen

“Ik ben hartstikke trots!”, vertelt Marjolijn, Recruitment Consultant bij Technical Valley. “Ik vind het gaaf dat we op 1 oktober weer met een werk-leertraject tot (Eerste) Monteur laag- en middenspanning starten. De tekorten aanpakken en weer meer mensen beschikbaar krijgen voor een baan in de techniek.”

“Ik kan weer meer mensen opleiden en laten starten als Monteur”

Vertel Marjolijn, hoe ziet dit traject eruit? “Dit werk-leertraject is er voor alle technische toppers die de volgende stap willen maken in hun loopbaan. In slechts 13 weken tijd word jij klaargestoomd om in de praktijk aan de slag te gaan bij Siers. Het gaat om de mbo 2-opleiding tot Monteur laag- en middenspanning. Of misschien heb jij je mbo 2-diploma in een technische richting al behaald en wil je nu gaan voor jouw mbo 3-diploma tot Eerste Monteur laag- en middenspanning. Ditzelfde traject hebben wij eerder samen met Siers gedaan, en mét succes! Zelf ben ik van begin af aan betrokken geweest bij de start van een soortgelijk traject. Het is zo mooi om te zien hoe mijn nieuwe collega’s zich ontwikkelen.”

“Kortgeleden heb ik Siers, het bedrijf waar we nu nieuwe collega’s voor gaan opleiden, bezocht. Ik wilde natuurlijk weten wat voor bedrijf dit is om de doelgroep beter in kaart te brengen en dus de juiste kandidaten te vinden. Siers omschrijft zichzelf als een echt familiebedrijf en nu begrijp ik wel waarom. Je merkt het in de bereidwilligheid van mensen om anderen te helpen groeien en leren. Voor het sociale is er veel aandacht, er wordt van alles georganiseerd. Je ziet ook echt dat iedereen de schouders er onder zet en op die manier samen alles voor elkaar krijgt. Hun aanpak is net zo persoonlijk als die van ons!”

“Siers wil investeren in jou, en die kans moeten we grijpen”

“Wat me echt is bijgebleven van het vorige traject, is dat de kandidaten échte doeners zijn. Aanpakkers die het heerlijk vinden om puzzels op te lossen, met hun handen te werken en iets te betekenen voor de energietransitie. Dankzij hen kan jij je kopje koffie zetten! Ik kreeg vaak terug dat leren niet aan hen besteed was en dat ze gewoon dingen willen dóén. Hoe ideaal is het dan dat je in slechts 13 weken de theorie behandelt en na deze lessen meteen de praktijk in gaat! Ik neem die feedback mee in dit nieuwe traject en begrijp veel beter welke nieuwe collega’s ik zoek. Dit zijn mensen die het leuk vinden om lekker buiten aan het werk te zijn, hard te werken en toch ook absoluut open staan voor een sociaal praatje. Als ik op bezoek kom, leggen ze allemaal die schop neer en komen met me praten.”

“Ze leggen allemaal die schop neer en komen met me praten”

“Bij Technical Valley vinden we een persoonlijke aanpak heel belangrijk. Ik begeleid mijn collega’s nu op zo’n manier dat ik dat nog wel járen wil doen! Ik voel me verantwoordelijk, wil nieuwe collega’s vinden en binden en ben dan ongelooflijk trots als zij met een diploma een mooie toekomst tegemoet gaan. Het is ontzettend leuk om zo dicht bij mijn toekomstige collega’s te staan. Laatst was iemand zo zenuwachtig voor zijn herexamen dat ik mee ben gegaan. Siers wil investeren in je, en die kans moeten we grijpen. Het allerleukst is het vinden van die perfecte match. Dat iemand al een tijdje zoekende is in zijn of haar loopbaan en dat ik dan kan helpen door hem of haar te koppelen aan een passend bedrijf. Ook die zijinstromer die misschien onzeker is over zijn kwaliteiten, en dat tijdens het sollicitatiegesprek blijkt dat hij het wel degelijk in zich heeft. Daar krijg ik energie van.”

“Het liefst zou ik meedoen met de opleiding”

“De afwisseling van mijn werk vind ik heel leuk. De ene keer treed ik op als Projectleider en werk ik nauw samen met Marketing en Recruitment, de volgende keer voer ik gesprekken en bied ik begeleiding als Job Coach. Zo verzorg ik een kick-off voor een grote groep en zo trek ik mijn oranje veiligheidsjas aan, zet ik een helm op en bezoek ik mijn collega’s die het werk uitvoeren. Mijn nieuwsgierigheid komt hier goed van pas, ik stel tig vragen en wil alles weten van het werk. Het liefst zou ik meedoen met de opleiding! Motivatie is het allerbelangrijkst. Terug de schoolbanken in is misschien minder aantrekkelijk, maar binnen no time kan jij lekker fysiek aan de slag. Het is het zo ontzettend waard. Wij bieden de opleiding in kleinschalige klassen, met persoonlijke begeleiding. Het scheelt natuurlijk ook dat het een relatief korte periode betreft, dat maakt het te overzien. De collega’s bij Quercus Energy Technicians, het opleidingsinstituut in Ermelo waar we bij Technical Valley nauw mee samenwerken, zijn bovendien altijd goed bereikbaar.” 

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan de pagina over dit traject tot Eerste Monteur voor meer informatie!

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk dan de pagina over dit traject tot eerste monteur voor meer informatie!

Lees meer
Copyright 2024 - Technical Valley