“Ik maak mijn eigen keuzes, maar er wordt bij Technical Valley altijd met me meegedacht”

Collega's vertellen

Werken op projectbasis, met de voordelen van een vast contract: het bevalt Manuel als Eerste Monteur Elektrotechniek bij Technical Valley nog altijd erg goed. Na intern een werk-leertraject te hebben gevolgd, kon hij als Monteur Hoog- en Middenspanning direct bijdragen aan mooie infraprojecten bij SPIE. Hoe kijkt Manuel terug op dit traject en waar staat hij nu in zijn carrière?

Manuel werkte al jaren bij hetzelfde bedrijf, tot hij in 2014 door een reorganisatie op zoek moest naar een nieuwe uitdaging. “Ik was werkzaam als Eerste Monteur Elektrotechniek en had fijne collega’s, maar helaas liep dat na 13 jaar op zijn einde.”

Al snel kwam Manuel in aanraking met Technical Valley. “Het eerste contact verliep direct erg prettig, het was meteen een fijn gesprek. Met het werk-leertraject tot Technicus Data Elektra boden zij me een nieuwe kans. Ik heb dit thuis besproken en er goed over nagedacht. Uiteindelijk besloot ik de uitdaging aan te gaan, ook omdat de kans op werk groter was dan in de richting waarin ik tot dat moment ervaring had opgedaan.”

“Werken op projectbasis beviel me vanaf het begin al meteen heel goed”

“Terugkijkend ben ik blij dat ik het traject heb gevolgd”, vertelt Manuel. “Het was intensief, maar met name de praktijk vond ik erg leuk. We volgden het traject met een kleine groep, waardoor we de volledige aandacht kregen van de docenten. Zo konden we veel vragen stellen en elkaar ook ondersteunen.”

Nadat hij het werk-leertraject met succes had afgerond, bleef Manuel in dienst bij Technical Valley. Op dit moment werkt hij op projectbasis bij SPIE, waar hij als Monteur Midden- en Hoogspanning begon in de infratechniek. Ondertussen zit Manuel al bijna 4 jaar op hetzelfde project in de industriële sector. “Werken op projectbasis beviel me vanaf het begin al meteen heel goed. Je kunt het dan meer op je eigen manier doen en je ziet mede dankzij jouw werk echt stap voor stap iets ontstaan.”

“Ik krijg ook nu nog de mogelijkheid om mezelf te blijven ontwikkelen”

Inmiddels is Manuel bij SPIE doorgegroeid tot meewerkend voorman. “Het is interessant om alles in de gaten te houden en anderen de juiste richting op te sturen, al vind ik de communicatie soms nog een uitdaging”, erkent hij. “Ik ga nu samen met mijn persoonlijke coach Marieke kijken of ik daarin kan groeien, bijvoorbeeld door een cursus of training te volgen. Ik krijg hier dus ook nu nog de mogelijkheid om mezelf te blijven ontwikkelen. Daarin maak ik mijn eigen keuzes, maar er wordt bij Technical Valley altijd met me meegedacht.”

 

Copyright 2024 - Technical Valley