“Ik krijg energie van het aanpakken van het tekort aan technisch personeel”

Collega's vertellen

Technical Valley speelt een cruciale rol in het oplossen van het tekort aan technisch personeel in de energiebranche. William Bijker, directeur Opleiden bij Technical Valley, is trots dat hij hier met zijn collega’s het voortouw in kan nemen door innovatieve opleidingstrajecten te ontwikkelen.

Alles onder één dak
“Het succes van Technical Valley begint bij een groot team van recruiters dat nauw samenwerkt met recruitment marketeers om nieuwe technische collega’s aan te trekken. We onderscheiden ons door maatwerkopleidingen te leveren aan diverse organisaties, waarbij alles, werven, begeleiden, opleiden en certificeren, bij ons onder één dak plaatsvindt.”

Maatwerk
“We kennen de markt en denken buiten de kaders. Nieuwe kansen zien en collega’s ontwikkelen zijn essentieel om het tekort aan technisch personeel goed aan te pakken. Dit doen we door te kiezen voor een individuele aanpak. De klassen houden we bewust kleinschalig. Zo kunnen we inspelen op ieders wensen en talenten. Ons eigen ontwikkelplatform E-volve speelt een grote rol bij het in kaart brengen van persoonlijke competenties. En die zelfkennis is niet alleen ontzettend waardevol voor onze (technische) collega’s, ook voor bedrijven.”

Projectmatig
“We werken projectmatig. Dit is prettig want zo kunnen we heel doelgericht samenwerken in projectteams. De teams versterken elkaar en daardoor halen we de vastgestelde doelstellingen op tijd.  Die samenwerking maakt het werk ook nog eens erg leuk en draagt bij aan het bevorderen van elkaars persoonlijke ontwikkeling. Ik noem het wel eens een positieve spiraal waardoor we bij elk nieuw maatwerktraject steeds betere resultaten kunnen realiseren.”

Een bewuste keuze voor zij-instroom
“We kiezen voor de te werven doelgroep bewust voor mensen vanuit een ander beroep, omdat zij weloverwogen gaan voor een baan in de techniek. Ze hebben al waardevolle werkervaring opgedaan en zijn gemotiveerder dan een gemiddelde schoolverlater. Ik merk dat een persoonlijke aanpak en oprecht betrokken zijn heel belangrijk is. Zo zien we bijvoorbeeld dat de intensieve begeleiding die wij  tijdens de eerste maanden bieden zeer waardevol is. Die persoonlijke aanpak hebben we ook als het gaat om samenwerkingen met bedrijven. Hierin is het cruciaal om actief naar elkaar te luisteren, door te vragen en ervaringen te koppelen. Zo blijven we onszelf en elkaar continu ontwikkelen.”

Compact opleiden
“Onze werk-leer- en ontwikkeltrajecten kenmerken zich voornamelijk als compact opleiden, waarbij er voldoende afwisseling is tussen theorie en praktijk. Zo doen deelnemers snel relevante kennis en ervaring op en gaan ze veel sneller in de praktijk aan het werk. Terug de schoolbanken ingaan is voor veel mensen toch een drempel, hoe fijn is het dan dat de nadruk hier ligt op het meteen toepassen van de geleerde vaardigheden. Door onze aanpak goed te organiseren, zijn wij in staat om het tekort aan technisch personeel aan te pakken en het versnellen van de energietransitie echt mogelijk te maken.”

Copyright 2024 - Technical Valley