“Ik ben straks breed opgeleid en dus ook breed inzetbaar”

Collega's vertellen

Na zijn studie Accountmanagement dacht Saif het commerciële aspect voorgoed achter zich te hebben gelaten, tot hij met het werk-leertraject tot Constructiewerker nieuwe mogelijkheden voor zichzelf creëerde bij ADS Groep. “Als Werkvoorbereider komen de commerciële kant en de techniek straks weer samen.”

“Mijn interesse voor de techniek ontstond al op jonge leeftijd”, herinnert Saif zich. “Auto’s, motoren: eigenlijk alles wat mechanisch beweegt, sprak me aan. Toen ik mijn eerste scooter kocht, begon ik zelf ook te sleutelen. Iets wat niet functioneert weer werkend zien te krijgen: dat is voor mij het allerleukste.”

“Ik wilde weer lekker bezig zijn met de techniek, maar zocht wel naar zekerheid.”

Al op de middelbare school kiest Saif voor de metaaltechniek, maar uiteindelijk komt hij uit bij de studie Accountmanagement. “Ik rondde de opleiding af, maar miste toch het technische deel”, blikt Saif terug. “Ik wilde weer lekker bezig zijn met de techniek, maar zocht wel naar zekerheid.” De keuze voor het werk-leertraject tot Constructiewerker was dan ook snel gemaakt. “Ik wist dat ik niet weer het onbekende in zou duiken, want ik had al de juiste technische achtergrond.”

Tijdens het werk-leertraject frist Saif zijn kennis op. “De docenten waren fijne mensen, die graag iets twee of drie keer aan je uitlegden. Dat vond ik erg prettig.” Al na tien weken begint Saif aan zijn BPV-periode (Beroepspraktijkvorming) bij ADS Groep. “Ik ben daar vanaf dag één ontzettend goed ontvangen. Door een goede begeleiding en de kans om mee te lopen, rolde ik er relatief makkelijk in. Als je in de praktijk meekijkt met monteurs en uitvoerders, doe je kennis op die je niet uit een boek kunt leren.”

“Ik ben straks breed opgeleid en dus ook breed inzetbaar.”

Saif wordt tijdens zijn werk-leertraject ook door Technical Valley ondersteund. “Ze hebben me geen moment aan mijn lot overgelaten. Marieke (Business Line Manager, red.) en ik hebben altijd contact gehouden over de voortgang. Zij stimuleerde me ook om me te blijven ontwikkelen. Dat waardeer ik enorm.”

Die stimulans leidt voor Saif nu tot nieuwe kansen bij ADS Groep. In juni start hij – opnieuw in samenwerking met Technical Valley – met het ontwikkeltraject tot Werkvoorbereider. “Dat is een groot pluspunt van ADS: ze zoeken mee naar een functie die perfect bij je past, zowel binnen als buiten. Dankzij hen krijg ik de ruimte om deze kans te pakken.”

“Vanaf nul werk ik straks met mijn collega’s aan een gigantisch eindproduct.”

Na de bouwvak gaat Saif bij ADS Groep ervaring opdoen binnen de disciplines Uitvoering, Engineering, Calculatie, Werkvoorbereiding Toelevering Water, Werkvoorbereiding Civiel en Werkvoorbereiding Werktuigbouw. “Super interessant. Zo krijg ik echt inzicht in wat mijn collega’s doen. Daardoor ben ik straks breed opgeleid en dus ook breed inzetbaar.”

“Straks werk ik met mijn collega’s aan een gigantisch eindproduct”, blikt Saif vooruit. “Het gaat in de waterzuivering soms om een nieuwbouwproject van wel vier jaar. Als Werkvoorbereider spit je alle tussenstappen volledig door. Uiteindelijk wil ik al die werkzaamheden zelfstandig uit kunnen voeren.”

Op de vraag of hij niet bang is dat hij straks de technische uitvoering weer uit het oog verliest, geeft Saif een doordacht antwoord. “Als Werkvoorbereider ben je op je eigen manier ook met de techniek bezig. Bij elk project ken je ieder hoekje en gaatje. Van elk onderdeel ken je de specificaties en functie. Ik kijk uit naar het dragen van die verantwoordelijkheid.”

Copyright 2024 - Technical Valley