Technische talenten vinden hun plek bij ADS Groep door samenwerking met Technical Valley.

Nieuws

Samenwerking ADS groep Technical Valley

De vraag naar gekwalificeerd en gecertificeerd personeel in de technische sector is groot, zo ook bij ADS Groep. Algemeen directeur Michel Dijk vertelt: “Bij de instroom van technische vakmensen kunnen we zeker hulp gebruiken en daarom hebben we de hulp van Technical Valley ingeschakeld. Wij gaan een samenwerking met ze aan voor het opleiden van nieuwe medewerkers. Deze medewerkers gaan met hun kwaliteiten een duurzame carrière bij ADS Groep tegemoet. Technical Valley neemt de werving en selectie voor haar rekening en benadert werkzoekenden én werkenden die op zoek zijn naar een andere baan en die de overstap willen maken naar de techniek.”

 

De ‘Technical Valley opleiding op maat’ maakt het interessant om de overstap te maken naar de techniek en naar ADS Groep. Michel legt uit: “Voor deze opleiding werft Technical Valley mensen met ervaring in de metaaltechniek. Ze starten allemaal met de opleiding ‘constructiewerker (mbo niveau 2)’ met daarin extra aandacht voor lasvaardigheden. De opleiding duurt één jaar, waarvan de eerste negen weken fulltime op school zijn. Tijdens deze weken worden vakleer, vaktheorie en praktijkvorming gevolgd. Vervolgens is er een periode van tien maanden beroepspraktijkvorming (BPV) bij ADS Groep. De medewerkers kunnen kiezen voor twee richtingen. De ene richting is voor projecten op onze Afdeling Water als monteur en de andere voor de productie op onze afdeling Toelevering Water als lasser/bankwerker.”

 

“Technical Valley heeft veel ervaring met dit soort werk-leer trajecten en daarom kiezen wij voor een samenwerking. Dit traject heeft meerwaarde, omdat medewerkers heel bewust voor dit traject kiezen. Het zijn gemotiveerde medewerkers die er vol voor willen gaan. Ze worden op een goede wijze begeleid en hebben uitzicht op een vaste baan. We zijn ervan overtuigd dat we door de samenwerking nieuwe getalenteerde medewerkers kunnen opleiden voor de toekomst.”

 

Copyright 2024 - Technical Valley