“Het is ontzettend belangrijk dat collega’s voelen dat ze mógen doorgroeien”

Collega's vertellen

Bijdragen aan het werkplezier en de ontwikkeling van anderen: dat is voor Angelique Smeding het mooiste wat er is. Als HR business partner merkt Angelique dat haar collega’s ook steeds meer behoefte hebben aan nieuwe kansen. “Met E-volve maken zij écht stappen. Het blijft niet bij woorden.”

De samenleving verandert en het werk verandert mee. De tijd waarin er op de arbeidsmarkt puur naar functionele vaardigheden werd gekeken, ligt volgens Angelique achter ons. “Vakmanschap zal altijd een grote rol blijven spelen, maar je ziet dat er steeds meer waarde wordt gehecht aan leervermogen en flexibiliteit. Iemand moet kunnen en vooral wíllen meegroeien met zijn of haar vakgebied. Zelf vind ik dat misschien nog wel belangrijker dan een diploma.”

“Met E-volve maken we iemands ontwikkelmogelijkheden herkenbaar en concreet”

Om collega’s op hun manier te laten groeien, lanceerde Technical Valley E-volve. “Daarmee maken we iemands ontwikkelmogelijkheden herkenbaar en concreet”, legt Angelique uit. “Bijvoorbeeld in de vorm van een technische opleiding of training in onze eigen bedrijfsschool, waarna een collega die kennis direct kan toepassen in de praktijk.”

Met E-volve als leidraad ontstaan er volgens Angelique mooie gesprekken. “Als leidinggevende of jobcoach biedt het houvast. Waar krijg je energie van? Wat zorgt ervoor dat je aan het eind van de dag met een goed gevoel naar huis gaat? Het is ontzettend belangrijk dat collega’s voelen dat ze mógen doorgroeien. E-volve maakt dat voor iedereen vanzelfsprekend.”

“Het gereedschap om je verder te ontwikkelen in wat je leuk vindt, ligt dankzij E-volve voor het oprapen”

“Werken vanuit je talenten zorgt automatisch voor meer plezier in je werk”, vervolgt Angelique. “Het maakt dat je energie krijgt van wat je doet. Het gereedschap om je verder te ontwikkelen in wat je leuk vindt, ligt dankzij E-volve voor het oprapen. Collega’s weten die handvaten dan ook sneller te vinden en te gebruiken.”

Leren doe je volgens Angelique ook van elkaar. “Onze collega’s werken aan grote projecten door heel Nederland en komen verschillende uitdagingen tegen”, vult ze aan. “Hoe mooi is het dan als ze die ervaringen uitwisselen en elkaar zo verder helpen? Door verschillende disciplines samen te brengen, bied je ruimte voor nieuwe inzichten.”

En waar Angelique zelf nog in wil groeien? “Ik zou de coachingskant van mijn vak graag verder willen ontdekken en meer technische kennis op willen doen, zodat ik collega’s nog beter begrijp. Zo leer ik meer over wat zij belangrijk vinden en hoe ik hen verder kan helpen. Uiteindelijk is dat waar ik blij van word en waar ik energie van krijg.”

Meer weten over E-volve? Lees dan hier verder!

Copyright 2024 - Technical Valley