Opleidingstraject Liander en Technical Valley voor negen aspirant-uitvoerders van start gegaan

Uitgelicht

Liander en Technical Valley zijn op 1 februari gezamenlijk het opleidingstraject ‘uitvoerder/werkverantwoordelijke’ gestart. Met een informatief dagprogramma werden de eerste negen aspirant-uitvoerders via een videoverbinding uitgebreid verwelkomd.

Gedurende het opleidingstraject wordt het negental intensief opgeleid, wat uiteindelijk resulteert in een vaste baan bij Liander. In twee jaar tijd ronden de kandidaten diverse opleidingen af en behalen ze verschillende certificaten, waarvan het grootste gedeelte op hbo- werk- en denkniveau. Ontwikkeling, vaktheorie en praktijkvorming staan daarbij centraal.

“Door goed te luisteren, te coachen en te begeleiden zorgen we ook voor de ontwikkeling als mens.”

Persoonlijke begeleiding is tijdens het opleidingstraject een belangrijk speerpunt. “We richten ons niet alleen op de technische inhoud, maar hebben juist ook veel aandacht voor de kandidaten zelf”, legt Nathan Molenberg (business line manager bij Technical Valley Professionals) uit. “Door goed te luisteren, te coachen en te begeleiden zorgen we ook voor de ontwikkeling als mens.”

“Ik ben erg enthousiast en gedreven om van start te gaan!”

Erik Schaap is een van de negen kandidaten die een plek in de eerste lichting van het traject heeft weten te bemachtigen. “Toen ik door Technical Valley voor dit traject werd benaderd, was ik meteen geïnteresseerd”, vertelt hij. “Het is een actieve functie, waarbij ik straks de koppeling tussen binnen en buiten mag zijn. Samen met mijn nieuwe collega’s wil ik ervoor gaan zorgen dat er goed en veilig gewerkt kan worden aan het netwerk van Liander. Ik ben erg enthousiast en gedreven om van start te gaan!”

Met het samenwerkingsverband, dat in september een vervolg krijgt met een tweede lichting kandidaten, willen Liander en Technical Valley elkaar ondersteunen in het bereiken van een gemeenschappelijk doel: het terugdringen van de schaarste aan gecertificeerde technici.

Copyright 2024 - Technical Valley