“Trots dat we dit voor de 7e keer mogen doen”

Collega's vertellen

Op 1 juni 2024 gaan we weer starten met een nieuw ontwikkeltraject tot uitvoerder/werkverantwoordelijke voor Alliander. Dat dit een succes is, blijkt uit het feit dat we dit maar liefst voor de 7e keer mogen organiseren! Wat is er de afgelopen jaren veranderd en wat maakt dit traject bijzonder? Recruitment consultant Eline vertelt je er alles over.

“Zo mooi om de kandidaten nieuwe mogelijkheden en kansen te bieden om zich verder te ontwikkelen! Ik vind het heel fijn om hier iets in te kunnen betekenen. En leuk om betrokken te zijn bij het gehele proces, van het werven van nieuwe collega’s tot het bezoeken van die collega’s als ze eenmaal bij Alliander aan de slag zijn. Ik blijf de contactpersoon gedurende het hele traject; tijdens de eerste 13 weken van de opleiding en de twee jaar daarna. Het is super om ze in de praktijk bezig te zien. Dat vind ik misschien wel het leukst van mijn werk, want dat maakt me echt trots.”

“Super om nieuwe collega’s in de praktijk bezig te zien, dat maakt me echt trots”

 

Eline vindt het dan ook ontzettend gaaf dat we dit traject voor de 7e keer gaan doen. “Het is een unieke kans om op deze manier in de rol van uitvoerder/werkverantwoordelijke in te stromen. En om dit ontwikkeltraject kosteloos aangeboden te krijgen, die kans krijg je nergens anders. Het is een uitzonderlijk traject! En een mooie manier om uiteindelijk binnen Alliander aan het werk te gaan. Dit ontwikkeltraject krijgt steeds meer bekendheid, zowel onder collega’s van Alliander als de technische doelgroep. Voorheen zag je dat er met name een doorstroom was naar de rol van werkverantwoordelijke binnen Alliander. Dit was destijds alleen mogelijk voor iemand die al ervaring had in de infratechniek. Nu is die ervaring in de infratechniek niet langer een vereiste, zo creëren we dus steeds meer mogelijkheden. Zo sluiten we geen technische talenten meer uit en leveren we straks nog meer capaciteit.” 

“Ik was al betrokken bij de werving van het eerste traject dat we deden. Natuurlijk is het programma tussentijds aangepast op basis van de feedback die we gekregen hebben. We blijven met elkaar en met Alliander evalueren, dus inhoudelijk hebben we hier en daar verbeteringen aangebracht en modules op een iets andere manier vormgegeven. Samen bekijken we wat nog beter kan en wat nodig is voor de rol. Binnen Technical Valley werkt recruitment nauw samen met marketing. Door deze samenwerking zijn we in staat om geïnteresseerden nog beter van informatie te voorzien en in te spelen op de vragen die er in de oriëntatie van sollicitanten zijn. We kennen onze doelgroep steeds beter en onze marketingcampagnes zijn daarop aangescherpt.” 

 

“Zekerheid, vrijheid én bijdragen aan de energietransitie”

 

Wat het werk van een uitvoerder/werkverantwoordelijke bij Alliander nu zo leuk maakt? “Je bent best wel vrij in deze rol. Je werkt zowel binnen als buiten en die afwisseling wordt als heel prettig ervaren. Je kan voor een groot deel je eigen agenda indelen. Dit brengt natuurlijk wel een bepaalde mate van verantwoordelijkheid met zich mee, maar juist dat hoort bij die volgende stap waar veel kandidaten aan toe zijn. Het is een ontwikkeltraject en dat betekent dat je dus even fulltime terug de schoolbanken in gaat, mét de zekerheid dat je daarna bij Alliander aan de slag gaat. Dit biedt veel perspectief voor de toekomst. Je gaat dus terug naar de basis om de juiste certificeringen te behalen zodat je daarna kan doen wat je graag wil doen met een gereedschapskist vol kennis en ervaring. Wat ik ook veel hoor is dat collega’s het heel mooi vinden om zo bij te dragen aan het versnellen van de energietransitie. Ik kijk er nu al naar uit om op 1 juni weer te starten met een nieuwe groep collega’s!” 

 

Nieuwsgierig geworden? Lees nog meer informatie op onze pagina over het ontwikkeltraject tot uitvoerder in de elektrotechniek of neem contact op met Eline!

Copyright 2024 - Technical Valley