Technical Valley en UAF starten op 1 november opnieuw met het opleiden van statushouders tot Eerste Monteur Elektrotechniek voor Alliander

Nieuws

In 2017 startten wij ons eerste technische werk-leertraject voor statushouders in Nederland. De deelnemende statushouders hadden, ondanks hun technische achtergrond, moeite met het vinden van een betaalde baan. Een verspilling van talent vonden wij, zeker met het oog op de enorme schaarste aan technisch personeel in Nederland. Daarom sloegen we de handen ineen met Liander en het UAF (Universitair Asiel Fonds) om een traject op maat te ontwikkelen. En met succes: na dit eerste traject hebben we inmiddels meerdere werk-leertrajecten voor statushouders bij verschillende opdrachtgevers ontwikkeld, waaronder Liander en Heijmans.

Marijn van Roekel is vanuit Technical Valley nauw betrokken bij het traject. Mag ik zeggen dat ik nog steeds trots ben op de diploma uitreiking door voormalig Minister Koolmees? Op het item dat Nieuwsuur bij ons heeft gemaakt over succesvolle trajecten voor statushouders? En misschien nog wel het meest trots dat we dit traject alweer voor de 5e keer kunnen starten!

In samenwerking met het UAF starten Technical Valley en UAF op 1 maart 2023 opnieuw met het opleiden van statushouders tot Eerste Monteur Elektrotechniek voor Alliander. Jij kan meehelpen om van dit traject weer een succes te maken. Dit kan, door te zorgen dat de statushouders die door jou (en collega’s uit je netwerk) worden begeleid, zich bij het UAF aanmelden. Help jij mee?

Voor welke statushouder is dit interessant?
Kort gezegd voor statushouders met een achtergrond in de elektrotechniek en minimaal taalniveau B1. Meer informatie is terug te vinden in deze brochure.

Wat houdt het traject in?
In 15 maanden tijd worden de deelnemende statushouders opgeleid tot Eerste Monteur laag- en middenspanningsdistributie. De eerste 6 maanden volgen de deelnemers praktijk- en theorielessen op onze vakschool in Ermelo. Er is in deze periode ook erg veel aandacht voor de ontwikkeling van het Nederlands. Na deze periode gaan de deelnemers 11 maanden stage lopen bij Alliander om vervolgens weer 1 maand terug naar school te gaan voor de afronding van de opleiding. Na het behalen van het diploma blijven de (inmiddels) monteurs aan het werk bij en ontvangen zij 1 jaar na het behalen van het diploma een vaste aanstelling van Alliander.

Meer informatie en aanmelden?
In deze brochure vind je meer informatie. De statushouders voor wie dit interessant is kunnen zich rechtstreeks aanmelden op de website van het UAF op:
https://www.uaf.nl/leerwerktrajecten/leerwerktraject-elektrotechniek-alliander/ .

 

Copyright 2024 - Technical Valley