Collega’s helpen groeien en het capaciteitstekort oplossen: een win-winsituatie

Interview

Marten Hoekstra Technical Valley Collega’s helpen groeien en het capaciteitstekort oplossen: een win-winsituatie

Collega’s uitdagingen bieden die passen bij hun ambities en tegelijkertijd de technische sector helpen bij het oplossen van capaciteitsvraagstukken: het is een win-winsituatie waar directeur Marten Hoekstra veel energie uithaalt. “Onze collega’s hebben de regie over hun eigen carrière en kunnen doorgroeien zoals zij dat willen.”

Behoefte aan afwisseling

Marten merkt dat nieuwe collega’s steeds vaker zelf inspraak willen in de projecten die ze oppakken. “Ze hebben behoefte aan afwisseling, zonder dat ze zelf actief op zoek moeten naar een volgende uitdaging”, vertelt hij. “Dankzij ons netwerk kunnen we collega’s continu nieuwe kansen bieden, want bij ieder project – groot of klein – zitten ze te springen om versterking. En liever vandaag dan morgen.”

“Ons hoofddoel is om collega’s verder te helpen in hun ontwikkeling”

Met werk-leertrajecten leidt Technical Valley al jarenlang succesvol technici op in verschillende disciplines, maar Marten erkent dat hier niet altijd op gewacht kan worden. “Een opleiding zorgt voor een hele mooie basis, maar het kost dan tijd voordat iemand volwaardig mee kan draaien. Soms is er bij een technisch project nu eenmaal direct capaciteit nodig.”

Met E-volve ambities waarmaken

De rol die Technical Valley op dit speelveld vervult, vindt Marten ideaal. “Ons hoofddoel is om collega’s verder te helpen in hun ontwikkeling. Dat doen we onder andere met het interne programma E-volve, waarbij zijn of haar wensen centraal staan. Bij binnenkomst stellen we samen een persoonlijk ontwikkelplan op, zodat we iemands ambities geen moment uit het oog verliezen. Het grote voordeel voor de sector is dat er zo altijd goed opgeleide versterking klaarstaat om bij te dragen aan projecten.

Het is ontzettend leuk om samen een ontwikkelplan uit te stippelen

Aandacht voor het individu is essentieel, benadrukt Marten. “In de breedste zin van het woord. Natuurlijk door een collega mooie uitdagingen in het werkveld te bieden, maar bijvoorbeeld ook door in onze bedrijfsschool cursussen en trainingen te organiseren. Het is ontzettend leuk om samen een ontwikkelplan uit te stippelen en daar vervolgens stap voor stap invulling aan te geven.”

Welke ambities Marten zelf nog heeft? “Ik zou het heel mooi vinden als we een échte community van technici weten op te bouwen”, glundert hij. “Tijdens kennissessies en vrijdagmiddagborrels kunnen zij veel waardevolle ervaringen uitwisselen. Zo helpen ze als collega’s ook elkaar verder bij het vinden en realiseren van hun doelen.”

 

Marten Hoekstra Technical Valley Collega’s helpen groeien en het capaciteitstekort oplossen: een win-winsituatie

Copyright 2024 - Technical Valley