“Als eerste monteur werken op bijzondere locaties? Dat kan!”

Collega's vertellen

Elke werkplek heeft wel iets bijzonders, zo ook deze waar je als eerste monteur op niet alledaagse plekken gaat werken. Marijn van Roekel en Huiqian Yu geven een toelichting bij dit nieuwe werk-leertraject.

Werken in de elektrotechniek op unieke locaties
“Samen met Equans en Quercus Energy Technicians, starten we op 3 juni 2024 met het werk-leertraject tot eerste monteur elektrotechnische installaties. Equans is één van de grootste technisch dienstverleners van Nederland waar meer dan 5.500 medewerkers verdeeld over 29 locaties. Voor dit traject zoeken we technische talenten die op unieke locaties willen werken, namelijk op kazernes van Defensie in Brabant en Noord-Limburg. Afhankelijk van jouw voorkeur werk je op één vaste locatie of wissel je die juist af. Het traject duurt in totaal een jaar en 3 maanden. Die eerste 3 maanden krijg je theoretische en praktijklessen bij ons in Ermelo, en daarna ga je bij Equans onder begeleiding laten zien wat je al kan. Na het behalen van je mbo 3-diploma elektrotechniek en je VP NEN 3140 certificaat ga je zelfstandig aan het werk in jouw regio.”

Je motivatie is erg belangrijk
“Wat je moet meebrengen om op deze bijzondere locaties te kunnen werken? We zoeken collega’s die wat levenservaring hebben. Technische werkervaring is geen must. Misschien heb je nu geen technische baan, maar sleutel je in je vrije tijd graag aan je brommer, ook dan ben je van harte welkom! We willen het gevoel krijgen dat iemand heel bewust de keuze maakt voor dit werk-leertraject, en goed kan uitleggen waaróm hij of zij de overstap wil maken naar de elektrotechniek. Een groot voordeel van dit traject is dat je wordt betaald alsof je begint met een normale baan, dus gewoon salaris ontvangt vanaf dag één. Hoe mooi is dat! Als je eenmaal in vaste dienst komt bij Equans, zijn er natuurlijk tal van doorgroeimogelijkheden. Je hebt waardevolle werkervaring opgedaan en vlieguren gemaakt in de rol van eerste monteur. En je hebt een basisdiploma op zak. Dan kan jij je zeker verder ontwikkelen.”

Investeer in jezelf, samen voor succes
“Natuurlijk moet je er wat voor over hebben en tijd investeren in je carrière. Zo hadden we eens een monteur in opleiding die woonde in Valkenburg en tijdens de eerste weken elke dag de trein pakte naar Ermelo. Een mooi voorbeeld, want hij hield vol en werkt nu zelfstandig als eerste monteur. Ja, je moet zelf wat investeren, maar je wordt door ons ook actief begeleid. Huiqian is als recruitment consultant je eerste aanspreekpunt tijdens de opleiding. Zij staat voor je klaar als je vragen hebt of als je ergens tegenaan loopt. In de eerste 13 weken zijn er 3 incheckmomenten waarop we kort contact hebben. Dan ben je sowieso in Ermelo, waar Huiqian en ik te vinden zijn op kantoor. Daarna volgen de stagebezoeken. Wel zo prettig, die korte lijntjes.”

Wil je meer weten en aan het werk als eerste monteur bij Equans? Klik hier.

Copyright 2024 - Technical Valley