“Het is ontzettend leuk om bij een organisatie binnen te komen die groeiende is”

Nieuws

Van werkvoorbereiders tot uitvoerders en projectmanagers: er is in de techniek een tekort aan tienduizenden vakmensen. Het recruitmentteam van Technical Valley zet zich dagelijks vanuit Ermelo in om de uitdagingen van opdrachtgevers op te lossen en om tegelijkertijd ambitieuze kandidaten een nieuwe carrièrestap in de techniek te bieden.

“Wij zijn een organisatie die graag investeert in de ontwikkeling van een ander en dat willen we ook uitstralen”, vertelt Nathan Molenberg (Business line manager bij Technical Valley Professionals). Naast het bieden van technische opleidingen is Technical Valley ook gespecialiseerd in het detacheren van vakbekwame technici. “Bij detachering kijken we in samenwerking met onze recruiters niet alleen naar het cv, maar vooral ook naar iemands talenten en hoe we die samen verder kunnen ontwikkelen. Als een van onze professionals bij een opdrachtgever is uitgeleerd, gaan we samen op zoek naar een nieuwe uitdaging. Zo geef je iemand de ruimte om zichzelf continu te blijven uitdagen”, legt Nathan uit.

“Het gaat mij erom dat ik anderen een mooie stap in hun carrière kan bieden.”

Als Recruiter werkt Eline van der Helm overkoepelend voor alle business units van Technical Valley. Zo is ze naast haar specialisatie in procestechniek en mechatronica ook nauw betrokken bij de activiteiten van Technical Valley Professionals. Ze sluit zich aan bij de woorden van Nathan. “Onze ‘core business’ is het vinden van de juiste kandidaten voor de juiste vacatures, maar het gaat mij er als Recruiter ook om dat ik anderen een mooie stap in hun carrière kan bieden. Zo kun je echt van betekenis zijn voor iemand.”

Eline maakt sinds haar komst in juli 2020 van dichtbij mee hoe Technical Valley Professionals en het Recruitment Center zich blijven ontwikkelen. “Het is ontzettend leuk om bij een organisatie binnen te komen die groeiende is. Je kunt daardoor met z’n allen nadenken over verbeteringen en vervolgstappen. We worden daarin allemaal aan het woord gelaten en er is altijd ruimte voor nieuwe ideeën.” Ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling zit Eline op haar plek. “Als je jezelf bij Technical Valley bepaalde ontwikkeldoelen stelt, dan wordt je ook de hulp en ruimte geboden om jouw doelen te behalen. Dat motiveert enorm.”

“Je krijgt echt het gevoel dat je het met zijn allen doet en dat je elkaar versterkt.”

Door de hechte samenwerking tussen de business, marketing en recruitment ziet Eline hoe verschillende expertises elkaar aanvullen. “We werken veel in projectteams en door die samenwerking krijg je ook veel mee van elkaars vakgebieden en werkzaamheden. Daardoor krijg je echt het gevoel dat je het met zijn allen doet en dat je elkaar versterkt”, legt ze uit.

Het recruitmentteam is volgens Eline continu bezig om de werkzaamheden naar een hoger niveau te tillen. Zo ook bij het ontwikkeltraject voor Liander, waarbij kandidaten worden opgeleid tot uitvoerder en werkverantwoordelijke. “De eerste lichting kandidaten is in februari gestart met het traject en de werving was een groot succes”, vertelt Eline trots. In september gaat er een tweede groep van start. “Daar kijk ik enorm naar uit. We hebben veel geleerd van het eerste traject en dat maakt het extra leuk om dit project weer met z’n allen aan te pakken.”

Daarnaast is Eline vastberaden om samen met haar collega’s de detacheringstak van Technical Valley Professionals verder uit te gaan bouwen, door vakbekwame technici voor langere termijn aan de organisatie te binden. Dit project betekent ook een mooie uitdaging voor een nieuwe Recruiter, die binnen het recruitmentteam van zes collega’s kan bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de detacheringstak van Technical Valley.

Ben jij of ken jij de Recruiter die perfect past bij onze ambities? Bekijk hier de vacature!
Copyright 2021 - Technical Valley