“Met nog meer versnellers help ik de energietransitie echt vooruit”

Collega's vertellen

“Bedacht én uitgevoerd door Technical Valley.” Marius is nog maar net gestart bij ons, maar stroomt over van ideeën en ambitie. Lees hier hoe Marius de energietransitie wil versnellen en capaciteits- en kennistekorten effectief aanpakt.

Marius Vermaas werkt nu enkele maanden als Directeur Detacheren en Operationeel Directeur Consultancy bij Technical Valley. “Voorheen werkte ik als Sales Manager. Het commerciële aspect neem ik natuurlijk mee in deze nieuwe rol. In mijn vorige baan heb ik met veel plezier gewerkt aan grote projecten. Mijn opdracht was daar om te groeien en een solide bedrijf neer te zetten, en dat kent twee kanten. Enerzijds is dat werven, nieuwe collega’s aannemen. En commercieel gezien betekent dat het uitbreiden van het klantenportfolio. Bij Technical Valley willen we uiteraard ook groeien, maar we maken hierin wel heel bewuste keuzes. We zijn al ontzettend trots op wat we hebben, maar willen ons steeds meer focussen op nieuwe rollen in de markt.”

Zo zijn we op dit moment voor verschillende rollen op zoek naar nieuwe collega’s. “Binnen Detacheren kan je denken aan Uitvoerders, Werkvoorbereiders en Engineers. Ook binnen Consultancy willen we uitbreiden. Daar zijn we op zoek naar Projectmanagers, Projectcoördinators en Technisch Managers. In nauwe samenwerking met onze Consultants en Tjabin, Directeur Consultancy, willen we de energietransitie steeds meer faciliteren. Ik vind het heel mooi als we zo de naam van Technical Valley verder kunnen uitdragen binnen het netwerk dat we samen hebben.”

“Het is opportunistisch, denken in kansen en mogelijkheden”

 

Het leukste aan zijn werk vindt Marius het meedenken met de ambities van het bedrijf. “Het is opportunistisch, het is denken in kansen en in mogelijkheden. Samen bedenken we hoe we dat kunnen doen. Ik noem het altijd gekscherend het aan de keukentafel zitten van het bedrijf. Samen in kaart brengen waar we mee bezig zijn, wat goed is voor het bedrijf en hoe we dit naar een niveau hoger tillen. Waarde creëren en brengen voor onze klanten. Als dat lukt, is dat ontzettend gaaf om mee te maken.”

“Ik vind de afwisseling van Detacheren en Consultancy ook leuk. De focus bij Detacheren ligt natuurlijk meer op de kant van de technische oplossing en de realisatie. Consultancy is meer de voorbereidende en procesmatige kant. Hoe kunnen we het best te werk gaan, en zien we kansen om te versnellen? De ervaring die we al hebben is cruciaal, we kijken terug en trekken daar lering uit. Consultants kijken naar projecten in een breder perspectief. Bij Detacheren worden die projecten hands on uitgevoerd.”

“Als je werkt met mensen die graag willen, is een transitie hartstikke leuk”

 

De energietransitie is hot topic. “Een transitie brengt echt wel het nodige ongemak met zich mee. Het is dus heel belangrijk dat we goed naar elkaar luisteren en elkaar weten te verbinden. Het woord ‘veranderen’ zegt het al, daar moeten we gewoon rekening mee houden. Gelukkig werk ik met mensen die heel graag willen en wij zoeken even gedreven partijen met wie wij de samenwerking aan willen gaan. Samen kunnen we iets ontzettend moois realiseren en als alle neuzen dezelfde kant op staan, ben ik er heilig van overtuigd dat dit ook lukt.”

“Ik ben dan ook trots op de bijdrage die wij nu al hebben geleverd aan het versnellen hiervan, zoals het realiseren van het glasvezelnetwerk. We willen dit resultaat graag meenemen in de energietransitie en onze naam op die manier uitdragen. Nederland heeft dit heel hard nodig. Wij zijn versnellers, ook van de energietransitie. Voor structuur en procesmatig denken, maar ook voor creatieve oplossingen, ben je bij ons aan het juiste adres.”

“Bedacht én uitgevoerd door Technical Valley”

 

“Het aantal pieken in de energietransitie neemt alleen maar toe. Door continu capaciteit te blijven leveren, geven we invulling aan de capaciteitsvraag die bij deze transitie hoort. Het hebben van die capaciteit maakt mijn collega’s super waardevol. Daarbij ontwikkelen we onze collega’s met opleidingen en trainingen, wat zorgt voor nog meer waarde. Veel collega’s vinden het heel leuk om verschillende opdrachten bij verschillende opdrachtgevers te doen. Wat extra waardevol is dat zij die ervaring van bijvoorbeeld een netbeheerder meenemen naar een aannemer, of andersom. Hiermee brengen wij ervaring bij onze klanten naar binnen, waar zij normaal gesproken niet zo snel over kunnen beschikken. Wij krijgen op onze beurt weer verschillende inzichten, waardoor wij in staat zijn om betere projectresultaten te leveren.”

“Dankzij de combinatie van die brede ervaring, de opleidingen, trainingen en begeleiding kunnen we verschillende organisaties ontlasten. En dat doen we op een manier die echt anders is. Uiteindelijk streef ik naar het inzetten van hele projectteams die goed op elkaar ingespeeld zijn. Het zou ontzettend gaaf zijn als wij nog meer versnellers in gaan zetten en zo een steeds grotere bijdrage leveren aan de energietransitie. Ik weet dat dit erin zit. Bedacht én uitgevoerd door Technical Valley. Dat maakt ons echt uniek in de markt.”

 

Copyright 2024 - Technical Valley