Eindejaarsinterview: Technical Valley blikt terug, maar vooral vooruit

Uitgelicht

Ook voor Technical Valley is de laatste week van het jaar een mooi moment om de balans op te maken. Managing partners Lennaert de Hertog en Rients Smeding kijken terug op een bijzonder en succesvol 2020. “Iedereen mag zien wat we in onze mars hebben en daar mogen we allemaal ook trots op zijn.”

Voorwaarts als één sterk merk

Voor Technical Valley stond het jaar voor een groot deel in het teken van de merktransitie, die in mei werd voltooid. Daarmee werden vier losse businesslabels samengevoegd en was het merk Technical Valley geboren. “We trekken ons 1 à 2 keer per jaar even terug”, vertelt Rients. “Waar staan we, waar gaan we heen en waar willen we zijn? Als managementteam zijn we toen de marsroute naar één sterk merk uit gaan werken.”

“We realiseerden ons dat we met de vier labels opgeteld veel verder waren dan wanneer we ze los van elkaar zagen”, vult Lennaert aan. “Daarom besloten we om alle activiteiten samen te gaan voegen, om zo tot een sterker geheel te komen.”

“Uiteindelijk wil je een belangrijke speler worden in het duurzaamheidsdossier door een bijdrage te leveren aan de energietransitie.”

“Stap voor stap zijn we dat proces in gang gaan zetten. Gaandeweg zagen we alles heel natuurlijk samenkomen. Dat gaf ons de bevestiging dat we op het juiste spoor zaten”, stelt Rients.

Lennaert: “Uiteindelijk wil je een belangrijke speler worden in het duurzaamheidsdossier door een bijdrage te leveren aan de energietransitie. Zo wil je ook gezien worden, dus dan moet je je dienstverlening doorontwikkelen aan de hand van je sterker wordende positie: wat kunnen we bijdragen en op welke manier?”

“Het was voor ons de uitdaging om zowel extern als intern de expertises samen te voegen”, vervolgt Lennaert. “Daarin hebben we in 2020 een belangrijke stap voorwaarts gezet.”

“De samenwerking tussen business, recruitment en marketing wordt nu vanuit één bedrijf gerund”, aldus Rients. “Je ziet dat er daardoor echt een onderscheidende Technical Valley-aanpak is ontstaan.”

Aanpassingsvermogen in crisistijd

Naast de merktransitie stond in 2020 ook voor Technical Valley een thema centraal dat niet onbesproken kan blijven: de coronacrisis. “In maart en april kwam de wereld echt even tot stilstand. Je zag dat de samenleving in eerste instantie zoekende was naar hoe het met die situatie om moest gaan”, erkent Rients. “Als de boel dan op slot gaat, heb je daar als bedrijf ook last van. Al snel groeit toch ook het besef dat je je moet gaan aanpassen. Met de kennis van nu denk ik niet dat we in maart op een andere manier zouden hebben gehandeld.”

Lennaert: “Met onze bestaande klanten en opdrachtgevers hebben we draad snel weer op kunnen pakken. Daar zag je ook al snel weer nieuwe ontwikkelingen en initiatieven, onder het motto dat je juist in lastige tijden samen door moet.”

“We willen gezien worden als een partij die opdrachtgevers en eigen medewerkers verder kan helpen. Dat zit in ons DNA.”

Met het vizier op de toekomst

De samenleving verduurzamen door een bijdrage te leveren aan de energietransitie: dat blijft voor Rients en Lennaert ook in 2021 het voornaamste doel. “Technical Valley vindt daarin steeds meer aanknopingspunten bij opdrachtgevers”, vertelt Lennaert. “We willen gezien worden als een partij die opdrachtgevers en eigen medewerkers verder kan helpen. Dat zit in ons DNA.”

Rients: “De afgelopen jaren hebben we ons ontwikkeld tot specialist in het verruimen van technische capaciteit. Dat is ook de basis geweest waarop we verder zijn gaan bouwen. Zo zijn we dankzij het oprichten van onze business unit Infra Consult nu in staat om de klant bij te staan bij de probleem die ze tegenkomen, maar ook om te helpen bij het implementeren van oplossingen. Soms doen we dit aan de kant van de opdrachtgever, soms aan de kant van de aannemer. We zitten dus echt in een intermediaire positie, waarbij we de sector helpen stappen vooruit te maken.”

Die positie gaat Technical Valley ook blijven versterken met behulp van business intelligence. “In alle sectoren en organisaties gaat data een steeds grotere rol spelen”, legt Lennaert uit. “Data biedt veel meerwaarde, want het helpt je als bedrijf om te beslissen over je vervolgstappen.”

“Opdrachtgevers huren het liefst zo min mogelijk capaciteit in, want het is voor hen in de eerste plaats een kostenpost”, stelt Rients. “Wij kunnen met voorspelmodellen voor opdrachtgevers bijvoorbeeld onderzoeken wanneer welk onderhoud gepleegd moet worden. Hierdoor kun je je als organisatie duurzamer en efficiënter ontwikkelen.”

“We willen een mooi bedrijf bouwen en met leuke mensen samenwerken, dat hebben we altijd tegen elkaar gezegd.”

Ook rondom het verruimen van technische capaciteit ziet Lennaert nog voldoende mogelijkheden. “Schaarste aan gekwalificeerde vakkrachten loopt als een rode draad door de technische sector. Er liggen met onze opleidingsprogramma’s nog heel veel kansen om voor alle facetten van de technische markt opleidingen te ontwikkelen en aan te bieden.”

Rients: “Ik zou het heel mooi vinden als de verdere ontwikkeling van Technical Valley ervoor zorgt dat potentiële opdrachtgevers of toekomstige collega’s blijven zeggen: met zo’n partij wil ik zaken doen of bij zo’n organisatie wil ik graag werken. We willen een mooi bedrijf bouwen en met leuke mensen samenwerken, dat hebben we altijd tegen elkaar gezegd. Volgens mij zijn we heel hard op weg om dat voor elkaar te krijgen.”

Copyright 2024 - Technical Valley