“We willen een ‘great place to grow’ bieden”

Collega's vertellen

‘Technical Valley is meer dan ‘a great place to work’”, zegt Angelique. “Natuurlijk staat persoonlijke aandacht bij ons hoog in het vaandel en vinden we het heel belangrijk dat collega’s veel plezier ervaren in hun werk. Daar werken we hard aan. Daarnaast willen we onze collega’s juist heel bewust helpen om zich verder te ontwikkelen en te groeien. Wij willen ‘a great place to grow’ zijn!”

“Hoe we dat doen? Ik denk dat ik wel mag zeggen dat ontwikkelen echt in het DNA van ons bedrijf zit. In de praktijk laten we dat zien met E-volve, ons eigen ontwikkelprogramma dat voorziet in ontwikkeling op maat. Het gaat uit van verschillende bouwstenen en tools die inzichtelijk maken wat we in huis hebben op het gebied van persoonlijke- en teamontwikkeling. Samen met je manager is het dan aan jou om te kijken welke talenten jij kan inzetten, hoe je dit het beste doet binnen jouw team en wat je daarvoor kunt inzetten vanuit E-volve.”

E-volve is meer dan een workshop of training
“Het is een manier om met elkaar samen te werken, op basis van elkaars sterke punten. De TMA (Talenten en Motivatie Analyse) maakt dat je je kan ontwikkelen vanuit jouw talent. Het gaat er daarbij niet om van een vijfje een zes te maken, maar van een acht een negen. Als je nóg beter kan worden in waar je al goed in bent en daar plezier aan beleeft, dan gaat je werk je gemakkelijker af en levert het je energie op. Dit ontwikkelprogramma is er voor iedereen die bij ons werkt. We leiden intern collega’s op die de TMA weer bij andere collega’s mogen afnemen zodat ook zij collega’s kunnen helpen groeien. Het is uniek dat we met Quercus Energy Technicians ook een eigen bedrijfsschool in huis hebben. Zo durf ik wel te zeggen dat we een totaalpakket bieden.”

Persoonlijke benadering, op maat
Angelique heeft de TMA zelf ook gedaan en ontdekte ‘inlevend’, ‘doelgericht’, ‘zelfreflecterend’ en ‘ondernemend’ als haar belangrijkste competenties. “Ik geloof in de growth mindset ten opzichte van de fixed mindset. Iedereen kan zich altijd blijven ontwikkelen. In de huidige samenleving ontkom je daar niet aan want de wereld om ons heen verandert zó snel. Duurzaam inzetbaar blijven is belangrijk, dan mis je geen aansluiting en verlies je dus ook geen werkplezier. Bij Technical Valley werken collega’s van uiteenlopende leeftijden, ik vind het super om te zien dat verschillende generaties van elkaar kunnen leren. Bijblijven, op elke leeftijd, vind ik een must. We moeten nieuwsgierig blijven en durven experimenteren. Ik ben ervan overtuigd dat ieders werk makkelijker wordt als je open staat voor nieuwe manieren en ideeën. Ik wil dat iedereen binnen de organisatie voelt dat hij of zij mag groeien en dat er genoeg kansen zijn, op basis van jouw leer- en ontwikkelstijl. Iedereen pakt zijn eigen regie, dát is E-volve.”

“Iedereen pakt zijn eigen regie, dát is E-volve”

 

Samenwerken leuker en effectiever maken
De uitslag van jouw persoonlijke TMA leggen we naast die van de collega’s uit je team. Zo krijgen we inzichtelijk hoe we de taken het beste kunnen verdelen en hoe jouw talent kan bijdragen aan verschillende doelen en jouw rol in je team. Hoe we het beste kunnen samenwerken met elkaar, wat overlappende talenten zijn en hoe we het liefst communiceren. Dit is heel erg verhelderend, en leuk! Je kan zo ook snel zien waar jouw eventuele verbeterpunten liggen en doelgericht feedback vragen van anderen. Misschien wil jij wel assertiever worden, dan kan je je hier aan de hand van E-volve verder in ontwikkelen. Laatst hebben de Managers een intervisie gedaan vanuit het leiderschapsprogramma. Hoe geef je vorm aan talentgericht leidinggeven? Elke Manager brengt een case in vanuit zijn of haar praktijk en de anderen geven hun visie hierop. Erg leerzaam en een prettige manier om met elkaar te sparren.”

Ontwikkelpaden en praatplaten
“Ik denk dat we nooit klaar zijn met het pakket wat we onze collega’s bieden. Wij blijven als organisatie kijken naar wat we kunnen toevoegen en verbeteren om de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Op dit moment werken we in team recruitment met de ontwikkelscan. Hierin koppelen we competenties aan gedrag en kan iemand op zichzelf reflecteren en feedback ophalen. Als je dit naast de mogelijke groeifuncties legt, dan krijg je een heel duidelijk beeld waar je aan kan gaan werken. De praatplaten helpen om je groei inzichtelijk te maken en zo ontwikkelpaden te creëren. Wat ik heel mooi vind is dat je bij ons al kan proeven van een functie die je leuk lijkt. Zo kan een recruiter die graag zou willen doorgroeien naar de functie van recruitment consultant zich met hulp van collega’s gaan bezighouden met loopbaanbegeleiding en er zo achter komen of dit inderdaad bij hem of haar past. Een soort stagelopen zeg maar. Hier krijg ik echt energie van. We werken er met z’n allen echt aan om die ‘great place to grow’ te zijn.”

Copyright 2024 - Technical Valley