“Ik geniet ervan als ik hoor hoe de monteurs en uitvoerders nog altijd stappen maken in hun vakgebied”

Interview

Gerco docent Energiektechniek in bedrijfsschool

In de eerste 13 weken van een opleidingstraject begeleidt docent Gerco Klein monteurs en uitvoerders bij de eerste stappen in hun nieuwe baan. Zowel in het theorielokaal als in de praktijkwerkplaats deelt hij zijn eigen ervaringen met de groepen, die bewust klein worden gehouden. Zo kan Gerco zoveel mogelijk persoonlijke begeleiding bieden.

“Tijdens mijn werk in de infratechniek kwam ik erachter dat ik het leuk vind om anderen iets over dit mooie vak te leren. Ik krijg er enorm veel energie van als iemand ambitie en potentie toont”, glundert Gerco. Veiligheid en teamwork ziet hij als twee belangrijke aspecten van een opleidingstraject. “Je kunt heel veel leren van elkaar. Daarom werken we vanaf dag één zoveel mogelijk in teamverband.”

“Voor monteurs of uitvoerders in opleiding blijft de praktische uitvoering het meest interessant. Anders hadden ze wel voor een kantoorbaan gekozen!”

De theorie vormt een belangrijke basis, maar Gerco hecht ook veel waarde aan de praktijk. “Je moet weten waar je mee omgaat, maar we zitten heus niet alleen maar in de boeken. Het is juist goed om resultaat van je werk te zien. Voor monteurs of uitvoerders in opleiding blijft de praktische uitvoering het meest interessant. Anders hadden ze wel voor een kantoorbaan gekozen!”

Voor een groep is iedere dag anders, benadrukt Gerco. “Om hun diploma’s en certificaten te behalen, gaan de monteurs en uitvoerders in die eerste 13 weken met veel verschillende opdrachten aan de slag. Aan het einde van iedere dag evalueren we met elkaar, in kleine groepen. Zo kunnen we naast de verplichte onderdelen samen ontdekken wat iemand leuk vindt en houden we het afwisselend.”

Gerco haalt veel voldoening uit zijn werk als docent. “Ik geniet ervan om de monteurs en uitvoerders na de opleiding weer tegen te komen en te horen hoe ze nog altijd stappen maken in hun vakgebied. De diploma’s en certificaten die ze tijdens het traject behalen, bieden veel mogelijkheden voor de toekomst.”

“De diploma’s en certificaten die ze tijdens het traject behalen, bieden veel mogelijkheden voor de toekomst.”

 

Gerco docent infratechniek

Copyright 2024 - Technical Valley