• Wissel van spoor: word elektromonteur railtechniek!

  Werk-leertraject

Werken, leren en salaris vanaf dag één!

Technical Valley start meerdere keren per jaar het werk-leertraject in de Railtechniek. Tijdens dit volledig betaalde werk-leertraject behaal je jouw mbo-3 diploma, diverse rail-technische certificaten en ga je aan het werk aan de techniek achter het spoor. Bij de start van het traject kies je in welke richting jij je wil specialiseren; energievoorziening of treinbeveiliging. Afhankelijk van jouw woonplaats en jouw voorkeuren kies jij ook waar je in de praktijk gaat werken. Het mooie van dit werk-leertraject is dat jij bepaalt in welke functie en waar jij terecht komt. Wil jij aan het werk in de treinbeveiliging of in de energievoorziening?

Voor dit werk-leertraject hebben we functies beschikbaar in de regio Alkmaar, Almelo, Almere, Amersfoort, Apeldoorn, Amsterdam, Breda, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Eindhoven, Emmeloord, Hardenberg, Hoogeveen, Hoorn, Leiden, Meppel, Nijmegen, Oisterwijk, Ommen, Oss, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Zwolle.

Elektromonteur

Wat krijg ik als ik kies voor dit traject?

 • Salaris vanaf dag één: je functie is ingeschaald conform de cao Railinfrastructuur. Je ontvangt een salaris van €2.817,- per maand, wij betalen jou per vier weken (€2.600 per 4 weken);
 • Ontwikkeling: jij haalt jouw mbo-3 diploma voor eerste monteur elektrotechniek en je haalt rail-technische certificaten;
 • Baanzekerheid vanaf de start: eerst bij Technical Valley, gevolgd door een vast contract bij jouw nieuwe werkgever. Dit is Swietelsky Rail, Strukton Rail of Dura Vermeer;
 • Vanaf dag één een auto van de zaak. Zodra je zelfstandig kan werken krijg je een moderne werkbus;
 • Maximale begeleiding: volledige ondersteuning tijdens dit werk-leertraject vanuit Technical Valley en je nieuwe werkgever;
 • Maar liefst 25 vakantiedagen en 23 roostervrije dagen;
 • Een goede werk-privébalans: Je weet minimaal 4 weken van tevoren hoe je rooster er uitziet;
 • Een fulltime dienstverband, parttime werken is bespreekbaar;
 • Een mooie toekomst: ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden in de railtechniek.

Elektromonteur rail

In deze functie leer jij alles over de techniek achter het spoor en het werken met 1500 Volt (1,5KV) en 3000 Volt (3KV). Als elektromonteur rail werk jij aan de energievoorziening op het spoor. Hierbij valt de bovenleiding als eerste op. Het vakgebied energievoorziening is veel breder. Zo werk je aan de hoogspanningsinstallaties die de bovenleiding onder spanning houden. En ook aan de elektrische voeding voor installaties zoals treinbeveiliging, wissels en tunnelinstallaties. Jij zorgt ervoor dat alle treinen veilig en op tijd kunnen rijden. Want zonder energie rijden er simpelweg geen treinen!

Monteur treinbeveiliging

In deze functie leer jij alles van onderhoud van de huidige systemen, tot de implementatie van ERTMS (European Rail Traffic Management System) en ETCS (European Train Control System). Als monteur treinbeveiliging werk jij aan de veiligheid op het spoor.  Dankzij jou worden aanrijdingen en ontsporingen voorkomen. Je werkt met oude en nieuwe technieken en vindt het een uitdaging om deze technieken perfect op elkaar aan te laten sluiten. Overwegen, seinen, wissels maar ook relaishuizen hebben voor jou straks geen geheimen meer. Datzelfde geldt voor alle techniek rondom het ERTMS en ETCS. Dankzij jouw inspanningen doen de computergestuurde besturingssystemen vlekkeloos hun werk!

Leren in de praktijk!

Met een groep nieuwe collega’s start je met het volledig kosteloze werk-leertraject. In de eerste 20 weken krijg je bij Technical Valley en Railcenter de theoretische en praktische basiskennis mee. Bij Technical Valley krijg je les van gespecialiseerde docenten bij Quercus Energy Technicans, onze eigen bedrijfsschool. Hierna start jouw BPV-periode (beroepspraktijkvorming). In deze periode werk je bij de railaannemer. Dankzij ervaren docenten en collega’s leer je iedere dag weer wat bij! Tijdens de BPV-periode volg je cursussen op het gebied van energievoorziening of treinbeveiliging bij Railcenter. Na de BPV periode, van 12 maanden, heb je jouw mbo-3 diploma ‘Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties’ en verschillende railcertificaten op zak. Na het behalen van je diploma ga je aan het werk als monteur. Je doet veel ervaring op in de praktijk en haalt extra certificeringen bij Railcenter. In het derde jaar kies jij in welke functie je wil werken. Wil jij aan het werk als monteur, doorgroeien tot specialist of zie jij jezelf leiding geven aan een groep monteurs? Hier ga je specifieke cursussen voor volgen. Na dit jaar kom je in vaste dienst bij Swietelsky Rail, Strukton Rail of Dura Vermeer.

Elektrotechniek

Video: railtechniek in de praktijk

Emre Saglam volgt het werk-leertraject tot monteur treinbeveiliging en werkt bij BAM Infra Rail. Werken aan het spoor, dat vindt hij ontzettend gaaf. De railtechniek is heel breed vindt hij. Hij geeft jou graag een kijkje in de veelzijdige wereld achter het spoor. Bekijk hier de video en ontdek waarom het werk-leertraject echt de moeite waard is!

Video: monteur energievoorziening vs. monteur treinbeveiliging

Iedereen die op en rond het spoor werkt is het erover eens: werken aan het spoor is iets unieks. Maar hoe ziet jouw werkdag als monteur energievoorziening of monteur treinbeveiliging er nu uit? Aniek en Huiqian gaan op bezoek bij Railcenter om antwoord te krijgen op deze vraag. Bekijk de video en kom erachter hoe een gemiddelde werkdag eruit ziet!

Railwerk is teamwerk

Iedereen die op en rond het spoor werkt is het erover eens: iedere dag met het spoor bezig zijn is iets unieks. Geen enkele andere werkplek biedt je de kans om elektrotechniek, vakmanschap, nieuwe technologieën én treinen te combineren. Samen met je collega’s sta jij iedere dag voor de hoogste kwaliteit en veiligheid, zodat Nederland goed bereikbaar blijft per trein.

Ik vertel je graag meer!

Heb je vragen over dit werk-leertraject of over het werken in de railtechniek? Ik beantwoord ze graag! Je kunt mij telefonisch of via WhatsApp bereiken op 06-10 95 47 20

Copyright 2024 - Technical Valley