• Worden wat jij wil in de Railtechniek!

    Werk-leertraject

Werken, leren en salaris vanaf dag één!

Technical Valley start samen met Railcenter, Dura Vermeer, BAM Infra Rail en StruktonRail een nieuw werk-leertraject in de Railtechniek. Met dit volledig betaalde werk-leertraject behaal je jouw mbo-3 diploma, diverse railtechnische certificaten en ga je aan het werk aan de techniek achter het spoor. Bij de start van het traject kies je voor de richting Energievoorziening of Treinbeveiliging. Het mooie van dit werk-leertraject is dat jij bepaalt in welke functie je terecht komt. Wil jij aan het werk als monteur, doorgroeien tot specialist of zie jij jezelf leiding geven aan een groep monteurs? Jij kan worden wat jij wil in de railtechniek.

Dit traject is al gestart. Ben je nieuwsgierig naar de actuele werk-leertrajecten en jouw mogelijkheden? Kijk snel verder!

Wat krijg ik als ik kies voor dit traject?

  • Baanzekerheid vanaf de start; eerst bij Technical Valley gevolgd door een vast contract bij VolkerRail, BAM Infra Rail, StruktonRail of DuraVermeer.
  • Ontwikkeling: je kan betaald en al werkende jouw mbo-3 diploma voor Eerste Monteur Elektrotechniek te halen.
  • Een betaald traject op hard- én softskill gebied.
  • Een startsalaris van €2.817,- per maand exclusief toeslagen (€ 2.600 per 4 weken).
  • Een 40-urige werkweek met 48 vrije dagen: 25 vakantiedagen per jaar, plus 23 ADV-dagen.
  • Vanaf dag één een auto van de zaak. Zodra je zelfstandig kan werken krijg je een volledig uitgeruste werkbus.
  • De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen tot ploegleider of specialist.

Elektromonteur Rail

In deze functie leer jij alles over de techniek achter het spoor en het werken met 1500 Volt (1,5KV) en 3000 Volt (3KV). Als Elektromonteur Rail werk jij aan de energievoorziening op het spoor. Hierbij valt de bovenleiding als eerste op. Het vakgebied energievoorziening is veel breder. Zo werk je aan de  hoogspanningsinstallaties die de bovenleiding onder spanning houden. En ook aan de elektrische voeding voor installaties zoals treinbeveiliging, wissels en tunnelinstallaties. Jij zorgt ervoor dat alle treinen veilig en op tijd kunnen rijden. Want zonder energie rijden er simpelweg geen treinen!

Monteur Treinbeveiliging

In deze functie leer jij alles van onderhoud van de huidige systemen, tot de implementatie van ERTMS (European Rail Traffic Management System) en ETCS (European Train Control System). Als Monteur Treinbeveiliging werk jij aan de veiligheid op het spoor.  Dankzij jou worden aanrijdingen en ontsporingen voorkomen. Je werkt met oude en nieuwe technieken en vindt het een uitdaging om deze technieken perfect op elkaar aan te laten sluiten. Overwegen, seinen, wissels maar ook relaishuizen hebben voor jou straks geen geheimen meer. Datzelfde geldt voor alle techniek rondom het ERTMS en ETCS. Dankzij jouw inspanningen doen de computergestuurde besturingssystemen feilloos hun werk!

Leren in de praktijk!

Met een groep nieuwe collega’s start je met het volledig betaalde werk-leertraject. In de eerste 16 weken krijg je bij Technical Valley en het Railcenter de theoretische en praktische basiskennis mee. Hierna start jouw BPV-periode (beroepspraktijkvorming). In deze periode werk je bij de railaannemer die jij hebt gekozen. Dankzij ervaren docenten en collega’s leer je iedere dag weer wat bij! Tijdens de BPV-periode volg je cursussen op het gebied van Energievoorziening of Treinbeveiliging bij Railcenter. Na de BPV periode van 12 maanden heb je jouw mbo 3-diploma Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties, in combinatie met de verschillende railcertificaten, op zak. Na het behalen van je diploma ga je aan het werk als Monteur. Je doet veel ervaring op in het werkveld en je kennis wordt uitgebreid door certificeringen bij het Railcenter. In het derde jaar kies jij in welke functie je terecht wil komen. Wil jij aan het werk als monteur, doorgroeien tot specialist of zie jij jezelf leiding geven aan een groep monteurs? Hier ga je specifieke cursussen voor volgen. Na dit jaar kom je in vaste dienst bij de railaannemer die jij hebt gekozen.

Video: Monteur Energievoorziening vs Monteur Treinbeveiliging

Iedereen die op en rond het spoor werkt is het erover eens: werken aan het spoor is iets unieks. Maar hoe ziet jouw werkdag als Monteur Energievoorziening of Monteur Treinbeveiliging er nu uit? Aniek en Huiqian gaan op bezoek bij Railcenter om antwoord te krijgen op deze vraag.

Railwerk is teamwerk

Iedereen die op en rond het spoor werkt is het erover eens: iedere dag met het spoor bezig zijn is iets unieks. Geen enkele andere werkplek biedt je de kans om elektrotechniek, vakmanschap, nieuwe technologieën én treinen te combineren. Samen met je collega’s sta jij iedere dag voor de hoogste kwaliteit en veiligheid, zodat Nederland goed bereikbaar blijft per trein.

Ik vertel je graag meer!

Heb je vragen over dit werk-leertraject of over het werken in de Railtechniek? Ik beantwoord ze graag! Je kunt me telefonisch of via WhatsApp bereiken op 06-10954720.

Copyright 2023 - Technical Valley