• Uitvoerder/ Werkverantwoordelijke

  Omscholingstraject

Omdat jij ontwikkeling, flexibiliteit en afwisseling belangrijk vindt in jouw werk

Zonder de perfecte opleiding of ervaring starten met jouw droombaan? Dat kan dankzij dit omscholingstraject! Je vindt vrijheid, flexibiliteit en afwisseling belangrijk in jouw werk. Daarnaast heb jij passie en affiniteit met de elektrotechniek. Jij kan plannen als geen ander, bent stressbestendig en vindt veiligheid belangrijk voor jou en je collega’s. Het behouden van overzicht in omvangrijke projecten is jou op het lijf geschreven. Bij dit traject krijg jij direct een vast contract, gelijk salaris en een betaalde mbo 4-diploma Technicus Elektrotechniek.

Er zijn functies beschikbaar rondom de volgende locaties: Alkmaar, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Doetinchem, Haarlem, Leiden en Nijmegen.

Uitvoerder elektrotechniek

Dit omscholingstraject is al gestart. Ben je benieuwd naar de actuele trajecten en jouw mogelijkheden? Kijk snel verder!

Inhoud van het omscholingstraject

Samen met een groep nieuwe collega’s start je met dit voor jou kosteloze omscholingstraject. Een traject waarin je vanaf dag één salaris ontvangt. Niet onbelangrijk, de lessen vinden plaats onder werktijd. Geen avondschool dus. Na 18 maanden heb jij je mbo 4-diploma Technicus Elektrotechniek en na 2,5 jaar heb je het omscholingstraject volledig afgerond. Jij bent nu al een heel eind op weg en gaat zelfstandig aan het werk als Uitvoerder bij Alliander!

Tijdens het traject haal je verschillende veiligheidscertificaten en krijg je zowel theorie- als praktijklessen. De eerste 1,5 jaar volg je 2 dagen per week theorielessen die door het ROC gegeven worden. De locatie verschilt tussen Zwolle, Duiven, Haarlem en het kantoor bij jouw standplaats. De andere 3 dagen krijg je praktijklessen, trainingen en haal je verschillende certificaten. Deze worden aangeboden door Alliander. Je leert door te doen en gaat daarom na 20 weken al in de praktijk aan het werk bij Alliander om daar meer ervaring op te doen. In het eerste jaar krijg je alles te weten over het werken in de laagspanning. Het tweede jaar ga je naast de laagspanning ook leren werken in de middenspanning.

Uitvoerder elektrotechniek

Uitvoerder / WV’er Afdeling Grootverbruik, Reconstructies en Netten (GVR&N)

Bij GVR&N is er sprake van nieuwe aanleg van het net, reconstructies en nieuwe aansluitingen. Denk hierbij aan het aanpassen van een volledige rotonde waarbij ook de bekabeling moet worden verlegd, of nieuwe aansluiting van MKB bedrijven. Dit zijn langdurige projecten van enkele weken of maanden. Het is daarom van groot belang dat jij goed kan plannen en ten alle tijden het overzicht kan bewaren in deze toonaangevende projecten. Gelukkig doe jij dit als geen ander!

Uitvoerder / WV’er Afdeling Storing en Onderhoud

Je gaat je bezighouden met verschillende onderhoudsprojecten. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor projecten waarbij urgente en niet urgente storingen centraal staan. Projecten in de laagspanning hebben bijvoorbeeld betrekking op de openbare verlichting. Deze projecten zijn van relatief korte duur en kunnen vrij wat hectiek met zich meebrengen. Daarom is het van groot belang dat jij goed kan schakelen en snel reageert. Gelukkig ben jij stressbestendig! Jij vindt het een leuke uitdaging als er veel op je afkomt.

Wat krijg je als je dit traject gaat volgen?

 • Zekerheid: gelijk een vast contract bij Alliander;
 • Ontwikkeling: maximale begeleiding en coaching tijdens het kosteloze omscholingstraject door Alliander;
 • Een bruto maandsalaris tot €3.801,20 (schaal 6) met doorgroeimogelijkheden tot €4.181,84 (schaal 7);
 • Op fulltime basis een Persoonlijk Budget van 18% van het jaarsalaris. Hierin zit je vakantiegeld, adv-dagen en overig budget. Het overig budget van 4,8% kan je laten uitbetalen, extra verlofdagen van kopen of storten in je pensioen;
 • Een vergoeding van 70% van het wettelijk minimumloon over de ouderschapsverlofuren. Dit geldt bij het opnemen van ouderschapsverlof na 1 jaar dienstverband;
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 5,94%;
 • Een bedrijfsauto, die je ook privé mag rijden;
 • Een laptop en mobiele telefoon.

Welke certificaten en diploma’s ga je behalen?

 • Mbo 4-diploma Technicus Elektrotechniek;
 • VCA-VOL;
 • Certificeringen volgens de BEI;
 • Veilig werken langs de weg;
 • Werken in- en met een verontreinigde bodem;
 • Schakelcursus laagspanning en middenspanning;
 • Asbestherkenning;
 • Basis Elektra;
 • Training Houding&Gedrag;
 • BHV.
Uitvoerder elektrotechniek

Wat neem je mee?

 • Je bent in het bezit van een mbo4-diploma, bij voorkeur in een technische richting;
 • Je bent technisch onderlegd of je hebt aantoonbare affiniteit met techniek;
 • Je bent besluitvaardig, resultaatgericht en een echte teamspeler;
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Je hebt je rijbewijs B;
 • Je bent bereid om eens in de 5 tot 7 weken storingsdiensten te draaien.
Uitvoerder Werkverantwoordelijke Foto 2

Kijk mee met Richard, Uitvoerder/Werkverantwoordelijke bij Alliander

Lekker afwisselend binnen en buiten aan het werk en de vrijheid om zelf je agenda in te delen. Uitvoerder/Werkverantwoordelijke Richard neemt je in deze video mee in een gemiddelde werkdag. Richard heeft het ontwikkeltraject tot Uitvoerder bij Technical Valley gevolgd. Zijn functie biedt hem de perfecte balans tussen binnen en buiten werken, waardoor hij actief betrokken is bij alle lopende projecten. Hij deelt zijn eigen agenda in en heeft zo lekker veel afwisseling en vrijheid. Hij ziet toe op de veiligheid van zijn collega’s en de omgeving. Van schakelen met de aannemer tot het aansturen van het team van Monteurs, het werk kent veel variatie, verantwoordelijk- en zelfstandigheid.

Werk waar jij energie van krijgt

Als Uitvoerder heb je een breed takenpakket, van de voorbereiding op kantoor tot de verantwoordelijkheid op locatie. Moet een deel van een straat opnieuw bekabeld worden? Jij maakt de werk- en schakelplannen en neemt contact op met de gemeente en eventuele onderaannemers. Je stuurt jouw team van Monteurs aan en houdt de planning in de gaten. Aan het einde van de dag ligt de straat er weer netjes in en is de klus geklaard. Op naar de volgende uitdaging!

Over Alliander

Alliander bestaat uit verschillende takken, waaronder Liander, Qirion en Kenter. Met 7.000 vakmensen onderhouden en vernieuwen zij in een derde van Nederland het energienet. Daarnaast bedenkt en realiseert Alliander innovatieve oplossingen voor complexe vraagstukken op het gebied van de energietransitie. Zo maken zij samen het energienet in een groot deel van Nederland klaar voor de toekomst.

Als Uitvoerder kom je te werken voor het onderdeel Liander. Netbeheerder Liander heeft de wettelijke taak het gas- en elektriciteitsnet te beheren en te ontwikkelen.

Alliander uitvoerder

Ben je geïnteresseerd in dit omscholingstraject?

Ik vertel je graag meer!

Heb jij interesse in dit omscholingstraject of ben je benieuwd of dit iets voor jou is? Ik help je graag verder! Je kunt mij telefonisch of via WhatsApp bereiken op 06-10 95 47 20.

Copyright 2024 - Technical Valley