• Werk-leertrajecten voor statushouders.

  Voor opdrachtgevers

Werk-leertrajecten voor statushouders

In 2017 startten wij ons eerste technische werk-leertraject voor statushouders in Nederland. De deelnemende statushouders hadden, ondanks hun technische achtergrond, moeite met het vinden van een betaalde baan. Dit terwijl veel statushouders over kennis, doorzettingsvermogen en talent beschikken. En dit vaak ook heel graag willen inzetten voor onze maatschappij.

Een verspilling van talent vonden wij, zeker met het oog op de enorme schaarste aan technisch personeel in Nederland. Daarom sloegen we de handen ineen met Alliander en Stichting voor Vluchteling-Studenten (UAF) om een traject op maat te ontwikkelen. En met succes: na dit eerste traject hebben we inmiddels meerdere werk-leertrajecten voor statushouders bij verschillende opdrachtgevers, waaronder Alliander en Heijmans.

 • “Een traject om trots op te zijn!”

  William Bijker, Directeur Opleiden

Onderdelen leerwerktraject

 • Mbo-diploma Laag- en Middenspanningdistributie;
 • Theorie- en praktijklessen vanuit ons eigen opleidingscentrum;
 • Nederlandse taal- en cultuurlessen;
 • Rijlessen voor het behalen van Rijbewijs B;
 • Beroeps Praktijk Vorming-periode bij de opdrachtgever;
 • Betrokken docenten en begeleiders.

Deelnemer Sedr vertelt

In 2017 startten wij ons eerste technische werk-leertraject voor statushouders in Nederland. Sedr Fatom (afkomstig uit Syrië) was één van de eerste deelnemers aan dit unieke traject. In zijn geboorteland had hij al wat ervaring in de elektrotechniek. Het UAF wees hem op het nieuwe werk-leertraject voor het mbo dat is opgezet in samenwerking met energiebedrijf Alliander en Technical Valley. “Ja”, lacht Sedr: “Toen had ik wel een beetje mazzel. Leren en werken: dat is precies wat ik wilde, en meer dan ik me kon voorstellen.”

Het UAF is hij dankbaar: “Zij hebben mij een goede kans gegeven hier in Nederland.” En ook het persoonlijke contact met zijn studentenbegeleider waardeert hij: “Mijn studiebegeleider is heel relaxed, het voelt meer als een goede vriend. We gaan nog een keer een biertje drinken samen.”

Elektrotechniek monteur

Nieuwsuur op bezoek in ons praktijklokaal

Op 15 september besteedde Nieuwsuur aandacht aan arbeidsmarktkansen voor statushouders. Als goed voorbeeld kozen ze het werk-leertraject voor Elektromonteurs van Alliander, Technical Valley en het UAF. In de uitzending komt Keyvan aan het woord. Hij is gevlucht uit Iran en nu monteur-in-opleiding.

Onze samenwerkingspartners

Meer informatie over onze werkleertrajecten of andere vragen?

Ben je klantmanager, statushouder of opdrachtgever en wil je meer weten over wat Technical Valley voor jou kan betekenen? Marijn vertelt je er graag alles over tijdens een (digitale) kop koffie! Stuur een appje voor een afspraak of bel direct op +31 6 1006 0432.

Copyright 2024 - Technical Valley